Nederlands Kampioenschap Salsa
vragen? dutchafrolatindance@gmail.com

Wie zijn er allemaal betrokken bij het NK?

NK Smoelenboek

Tania Martinez

Tania Martinez is een danseres en choreograaf, gespecialiseerd in Salsa en Flamenco.
Tania werd geboren op 17 oktober 1987 in Eindhoven, Nederland. Opgevoed door haar Chileense vader en haar Spaanse moeder zijn dans en muziek altijd belangrijke aspecten in haar leven geweest.
Ze is een ervaren danseres en haar passie voor dans is wat haar motiveert.
Tania wordt erkend door haar unieke stijl .
Ze gebruikt een combinatie van salsa en flamenco en is een zeer sensuele en expressieve danseres.  Ze begon met dansen op vijfjarige leeftijd, toen ze een passie voor Flamenco vond, ze excelleerde in flamenco en trad lang op, en creëerde onderweg een naam voor zichzelf.
Toen ze ongeveer vijftien was, introduceerde de oom van Tania hier voor de eerste keer Salsa.
Gemagnetiseerd door de uitdaging en passie van een nieuwe dans, voelde Tania zich aangetrokken tot Salsa.
Al na twee maanden werd Tania gevraagd om te helpen assisteren bij Palacio de la Rosa en na nog eens zes maanden gaf Tania al  les aan verschillende dansscholen.
Tania geeft nu al 15 jaar les. Op 16-jarige leeftijd deed Tania auditie en werd aangenomen voor Salsy Fusion van Eric Lalta (Dance Squad).
Ze trainde ook met Rinus Cannegieter (Salsa Rica)  en gaf les op de dansacademie met Raul Kambel en Shelina Donkers.
Na een tijdje met showteams gedanst te hebben, heeft Tania ook al een aantal koppel shows gedanst. Onder andere met Nelson Martinez van (Aguardiente D.C), Ariel Johnston & Geovanni Rangel.
Na een tijdje begon ze hier een dansschool in Hartje Eindhoven met de naam Salsa Spirit Dance Academy. Behalve Dansen organiseerde Tania ook feesten onder de naam Salsa Spirit Latin party Salsa Spirit feesten waren altijd een groot succes.
Op dit moment heeft Tania haar naam veranderd naar Spirit Dance Academy Entertainment. Dit betekent dat Tania allround gaat.
Tania geeft ook shows in Burlesque/Flamenco en heeft haar eigen Agency Entertainment voor Gogo dansers. Tania is gecertificeerd jurylid van het NK Salsa en heeft sinds kort een nieuwe Danspartner. (Melvin de Laat)
Maar de belangrijkste reden voor haar vermogen om zo goed te kunnen dansen en naast haar capaciteiten, is het feit dat dansen en performen voor haar, haar drijvende kracht, en haar roeping is, maar bovenal is het haar passie !!

Dancing with the feet is one thing, but dancing with the heart is another

Buy Your Tickets Today!

Tickets voor toeschouwers koop je hier met PayPal. Heb je geen PayPal, dan kan je ook tickets bestellen via LatinWorld, en via bank betalen.