Nederlands Kampioenschap Salsa
vragen? dutchafrolatindance@gmail.com

Welkom bij het NK Salsa

Het Kampioenschap voor elke Salsadanser

Sederick Blommestijn-Short

Zelf Nederlands Kampioen Master on1 in 1917 draagt hij het NK een warm hart toe.
Entertainen zit hem in het bloed, en daarom is hij Master MC op het NK.

Sederick Short is 1 van de meest ervaren salsa dansdocenten van Nederland. Deze full time salsa dans professional is al jarenlang zeer bekend in de Nederlandse salsa dans scene.

Sederick:

  • heeft al 36 jaar danservaring, waarvan
  • is al 33 jaar danschoreograaf,
  • is al 21 jaar salsa en bachata dansdocent,
  • is de schrijver van de eerste complete Nederlandse docenten handleiding voor modern salsa dansen,
  • heeft de Nederlandse salsa danskampioenschap van 2017 gewonnen in de categorie ‘Master on1’,
  • is lid van de International Dance Council (CID). Dit is de kapstok organisatie voor alle dansvormen wereldwijd, en is ook direct verbonden aan de UNESCO,
  • is trendwatcher, amateur afro latin dans historicus, entertainer, blogger, youtuber en social media influencer. Sederick zijn bedrijf is Wooden Clogs Dance Productions, en hij opereert onder de naam Super Salsa met een website (www.supersalsa.nl), Facebook pagina’s (Super Salsa, Sederick Blommestijn-Short, Wooden Clogs Dance Productions, Salsa op Klompen & supersalsa8), Instagram (supersalsa8), LinkedIn (Sederick Short), Twitter (Sederick Short) en een eigen YouTube kanaal (Super Salsa).

Sederick verzorgt tegenwoordig salsa danslessen samen met Annetje Riel (Salsa Sirena) bij De Vos Dance Studio’s in Haarlem. Daarnaast geeft hij ook gevorderde salsa lessen voor Sizzling Salsa in Alkmaar en salsa & bachata danslessen voor Happy Salsa in Den Helder. Deze ras entertainer geeft ook regelmatig afro latin dans workshops & bootcamps voor bedrijven en voor particulieren. De ‘salsa danser op houten klompen’ is voor ‘All Inclusive Dance’ en geeft daardoor ook dans workshops aan alle leeftijdscategorieen, aan minder validen en aan mensen van alle sexuele voorkeuren.
Betrouwbaarheid, flexibiliteit en professionaliteit zijn waarden die Sederick hoog in het vaandel draagt.

Sederick, de Salsa Dans Entertainer van Nederland!

Naast dit alles blijft Sederick zelf workshops van zowel nationale en internationale dansdocenten volgen om de nieuwste danstrends bij te houden. 

Je bent nooit klaar met leren!

Buy Your Tickets Today!

Tickets voor toeschouwers koop je hier met PayPal. Heb je geen PayPal, dan kan je ook tickets bestellen via LatinWorld, en via bank betalen.