Nederlands Kampioenschap Salsa
vragen? dutchafrolatindance@gmail.com

Regelmakers en probleemoplossers

Kerngroep

Na de explosieve groei van het NK Salsa in de afgelopen jaren heeft een aantal enthousiaste medewerkers een kerngroep gevormd om veranderingen in het danslandschap te bespreken, wedstrijden te evalueren, en ontstane vraagstukken op te lossen.


Initiatiefnemer

Annetje Riel

FDO gediplomeerd danslerares, Ballroom en Latin, wedstrijdpartner van Luut Griffioen, docente Argentijnse Tango, Salsa, Bachata en meer, gaf ze les op nationale en internationale Congressen. Samen met partner Marlon Castillo was ze verantwoordelijk voor de introductie van de LA Style Salsa in Nederland in 1989. Ze organiseerde, als eerste in Europa, 6 Europese Salsa Festivals, had jarenlang een grote dansschool in Haarlem, Club Asi! en stond aan de wieg van de oprichting van Salsa United, de Salsabond Nederland. Zij traint amateurs en professionals op gebied van onder andere Salsa, Argentijnse Tango, Bachata en West Coast Swing, geeft met veel plezier clublessen en verzorgt workshops voor amateurs en het bedrijfsleven. Op dit moment is zij een van de peilers onder Salsa Sociál, dansen voor speciale groepen, vertaalt ze dansen voor Rolstoelgebruikers en houdt ze zich bezig met het vormgeven en invullen van de eerste internationaal erkende opleiding voor salsadocenten en –assistenten onder toezicht van de SON.Het organiseren van de officiële Nederlandse Kampioenschappen Salsa was een grote droom die met het oprichten van Salsa Belang in vervulling ging.


Juryvoorzitter

Mechteld Sterk

Grande dame van de Salsa in Nederland. Weet alles van techniek en de dynamiek tussen partners. Heeft enorme ervaring met teams en shows. Mechteld is 3-voudig Nederlands kampioen, Europees kampioen en voormalig nummer 3 van de wereld. Vanwege haar jarenlange wedstrijdervaring en technische kennis is Mechteld voorzitster van de jury


Master MC

Sederick Blommestijn-Short

Sederick is fulltime dansprofessional. Dansdocent, danser, choreograaf, de meeste deelnemers liepen nog in de luiers toen hij begon. Zelf Nederlands Kampioen Master on1 in 2017 draagt hij het NK een warm hart toe. Entertainen zit hem in het bloed, en daarom is hij Master MC op het NK.


Jurylid

Soeniel Bhawanibhiek

Zonder twijfel een jurylid met ruime Salsa wedstrijdervaring. Onder andere was hij met partner Maud in 2012 en 2014 halve finalisten bij de World Latin Dance Cup in Miami. Lesgever, trainer en choreograaf.


Jurylid

Sandra Maugeri

Eigenaresse van Dansschool Salsa Volcanica,
lesgever, choreografe en performer.
Specialiste in Salsa, Bachata en kinderdansen.

Buy Your Tickets Today!

Tickets voor toeschouwers koop je hier met PayPal. Heb je geen PayPal, dan kan je ook tickets bestellen via LatinWorld, en via bank betalen.